dimecres, 18 de març del 2009

Ser mama i ser Papa

Un es queda bocabadat en sentir les darreres manifestacions de les altes jerarquies de l’església catòlica. Altes respecte a la CEE (no confondre amb la Comunitat Econòmica Europea) amb la campanya contra l’avortament i, la més alta jerarquia, respecte a la utilització del condó.

És bo que la gent es manifesti lliurament i, per extensió, les organitzacions que els representen. Cal fer esment a la llibertat d’expressió per a defensar que hom pugui dir i pressionar pel que considera just o injust. Estem en un país lliure amb un seguit de normes que canvien i/o evolucionen per adequar-se als nous temps i les noves costums: noves situacions; cercar noves solucions per a noves problemàtiques; millorar les injustícies atàviques.


L’èxit en l’evolució de les espècies recau en la capacitat d’aquestes per adaptar-se al medi. No és d’estranyar, doncs, que l’església catòlica hagi triat el linx ibèric com a espècie amenaçada.

Sembla evident que el pobre felí és un inadaptat (segur que passiu) o, com a mínim, un individu amb problemes d’adaptació.

Ara bé, per completar el pesquí caldria haver pensat, no en un nen –que, si bé dona la imatge d’indefensió, veiem passejant grassonet en un luxós cotxet–, sinó en una veritable víctima dels temps moderns, un pària generacional, un sectari (no cal especificar si actiu o passiu), un pigmalió social retroactiu, un ser ancorat al passat i sense voluntat de reciclatge.


Podria tenir molt més d’encert la imatge d’en Rouco Varela com a espècie en perill d’extinció. Ja Darwing adduí que només els més forts i sans sobreviuen pel bé de l’espècie i del cercle vital del planeta.

No sé per què, però si n’hagués de protegir un dels dos...em cau més simpàtic el linx.

En relació al condó, seré breu, sentint Benet XVI entens que és un artefacte totalment indispensable, recomanable i, per a milions de persones, l’única eina per sobreviure. Cal esmentar els milions de víctimes? La violència sexual sobre les dones a l’Àfrica? La poca o nul·la informació i educació de la que disposen? De la transmissió del SIDA als nounats?

No, permeteu-me, no m’he equivocat. M’explico: si Joseph Ratzinger (*) se n’hagués posat més sovint –de condons– tot això que ens podíem havem estalviat.


(*) el papa del Papa

9 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

El que volen es que tothom tingui canalla perquè després pugui comprar els regals al corte ingles. Jo crec que el papa està patrocinat per aquesta cadena comercial.

Alan Smithee ha dit...

L'Esglesia catòlica predica l'abstinència sexual. Perquè creus que la gent farà cas del Papa quan diu que no es possin condons i no li fan cas quan diu que no s'ha de tenir relacions sexuals fora del matrimoni?

Jordi Voltà ha dit...

No critico tant el que diu sinò les conseqüències de fer el que diu.

No tenir relacions fora del matrimoni no comporta risc, no utilitzar condons, si.

Alan Smithee ha dit...

Si ets creient si que comporta risc, ja que condemnes la teva ànima.

Jordi Voltà ha dit...

Posar-se condons salva -creients i no creients- de morir de la SIDA (i d'altres malalties). Dir que no s'usi és condemnar-los en vida. El Papa ho ha dit a l'Àfrica, no a Wall Street (que segur que se'n gasten més observant el número de víctimes).

L'ànima, condemnada o no, Déu misericordiós ja la recollirà, la raspallarà, la llençarà a l'infern o la perdonarà si s'escau.

Preocupem-nos pel vius. Als morts, Déu els perdoni...

Alan Smithee ha dit...

Les paraules del Sant Pare només son vinculants pel catòlics practicants. és ridícul pensar que els africans que en la seva inmensa majoria no son catòlics i ni saben qui cony és el Papa es posarant a follar com boixos sense protecció per les seves paraules. Per cert si ho haguès dit a Wall Street tampoc no seria gaire vinculant ja que els catòlics no son gaires tampoc en els EUA.

Jordi Voltà ha dit...

Tens raó, és ridícul aconsellar ningú que no sigui de la teva corda, però, aleshores, que fem amb l'apostolat i el proselitisme a que obliga la mateixa església catòlica.

També seria ridícul pensar que aconsellar l'abstinència davant l'ús del condó portarà cap benefici a la població africana (a part d'un desconeixement "catedralici" del món actual.

Segons dades del 2008, el 76% dels nordamericans és cristià. Els catòlics són 70 milions de persones, el grup religiós més gran del país amb més del 25% de la població total adepte.

Alan Smithee ha dit...

Realment als Eua hi ha més protestants, el que passa és que estan repartits en les diferents esglèsies (baptistes, metodistes, etc..).
P.D: Rellegint el meu darrer escrit l'he trobat massa agressiu i et demano disculpes. Una abraçada...

Jordi Voltà ha dit...

He pres les dades per la "correlació de forces religioses" de:

http://es.wikipedia.org/wiki/Religi%C3%B3n_en_los_Estados_Unidos

i

http://www.protestantedigital.com/new/nowleernoticia.php?n=12882

Salutacions i gràcies per les teves opinions.