dimecres, 12 de novembre del 2008

El "NO FEM EL CIM" condemna...

La plataforma “NO FEM EL CIM” ha emès un comunicat condemnat el llançament d’objectes contra Montilla en la visita del passat dissabte a l’Arboç del Penedès.

Demana que aquest fet, aïllat, no serveixi per criminalitzar la Plataforma i disperssi l’atenció “en un intent de desviar el veritable problema” que apunta cap a la “degradació” de la comarca.

Podem llegir-ho a:

Correcta reacció –potser amb una mica de retard i que encara no apareix ni a la pàgina web ni al bloc de la Plataforma–. Fins i tot la defensa més legítima té límits que no s’han de traspassar.

Els qui segueixin aquest bloc i d’altres ja saben que alguns discrepem de la línia que marca el “NO FEM EL CIM”. Considerem que del blanc al negre hi ha un ventall de colors magnífics. Però no deixen de ser punts de vista que tenen el seu espai cibernètic. Intentem mantenir (els uns i els altres) el respecte per les opinions oposades i lliurar una batalla, que per molt cruenta que pugui semblar, no passa de la pura confrontació dialèctica. La defensa dels propis arguments no ha de caure mai en l’insult i la desqualificació, i molt menys en accions reprovables.

També hauríem de saber quins actes, quins esdeveniments a la comarca propicien la protesta i el ressò mediàtic que es busquen. Veure que n’hi ha d’altres que no s’ajusten a manifestar-se. Entendre que un col·lectiu, una plataforma, està composta per moltes persones i que, cadascuna, som com som. Controlar segons quines actituds i comportaments. No tot es fer pinya i suma gent. Ja vaig dir que potser va estar un mal moment que, un cop aclarit, no té que tornar a passar.

Parlàvem avui amb un amic (referent a la possible criminalització de la Plataforma) i hem recordat una frase de François Marie Arouet, conegut per Voltaire: “No estic d’acord amb el que vostè diu, però lluitaria per a que pugues dir-ho”.

4 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

A vegades és dificill controlar a la gent que va a una mani. No tothom hi va amb la mateixa filosofia.

Jordi Voltà ha dit...

Si, cal estar atent. N'hi ha que comprometen al grup sense voler i d'altres estan abonats a tots els saraus.

JG ha dit...

Em repeteixo: S'ha volgut minimitzar la manifestació de NO FEM EL CIM per una qüestió intranscendent (la tirada d'ous).
Els mitjans nacionals han demostrat la seva parcialitat (3/24, etc) en mostrar una notícia sense repercussió.

De mentre's, s'ha evitat de parlar a nivell polític del que importa a la comarca (cosa que és molt transcendent): la imposició d'un centre logístic de bestial repercussió socio-econòmica.

Fém-nos mirar si del que hem d'estar parlant és d'ous, o bé de política de planificació del territori.

Jordi Voltà ha dit...

Les protestes socials tenen la seva repercussió; aquesta no ha estat proporcional a la gent que hi ha participat doncs s'ha beneficiat de la cobertura informativa d'un esdeveniment empresarial.

Crec, sincerament, que els mitjans de comunicació que n'han donat ressó ho han fet amb imparcialitat. Si tenim en compte que alguns d'ells -a Madrid- estan especialment interessats en erosionar el Govern de la Generalitat -i els socialistes en particular- la notícia s'ha recolzat en la intensitat de la protesta més que en la mateixa (que no els interessava de res). Perdoneu, però tampoc costava tant d'imaginar-se'n la publicitat que aconseguiria.

Torno a dir que a la plaça de Sant Jaume tant sols s'ha de demanar hora per anar a manifestar-se (o potser ni això).

Quantes més coses posem sobre la taula, de més coses es podrà parlar. Si només es vol parlar del CIM, que la Plataforma exposi i plantegi: si ho fan amb arguments es parlarà dels arguments; si hi afegeixen ous, d'arguments i ous.

Ho veig molt senzill. Crec que la majoria ja ho haviem acabat però es veu que no.